Како започна приказната на осумгодишниот генијалец Македон?

За тоа кои биле првите знаци кои најавиле дека Македон Димитровски е мал генијалец, како е да се биде надарено дете во земјава, за предизвиците, но и за плановите за иднината на Македон, разговаравме лично со Македон и неговиот татко Владимир Димитровски.

Погледнете го видеото и дознајте досега неоткриени информации за македонската гордост Македон, кој на нашата земја ѝ донесе два златни медали по математика во конкуренција со 4.000 учесници од целиот свет.

Видеото е подготвено е во рамки на кампањата „Вложуваме во млади таленти“, поддржана од Асоцијацијата на спортски обложувалници на Македонија (АСОМ), преку која Македон доби финансиска поддршка за развој на неговиот исклучителен талент.